Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN ISO 13299

STN EN ISO 13299

Späť

Listinná forma

Pridať do košíka

Elektronická forma (pdc súbor)

Pridať do košíka
Označenie: STN EN ISO 13299
Platnosť: Zrušená
Počet strán: 28
Jazyk:
SK
Listinná verzia: 14,10€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 12,69€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€
Slovenský názov: Senzorická analýza. Metodika. Všeobecný návod na určovanie senzorického profilu (ISO 13299: 2003)
Anglický názov: Sensory analysis.Methodology.General guidance for establishing a sensory profile (ISO 13299:2003)
Dátum vydania: 01. 05. 2011
Dátum zrušenia: 01. 10. 2016
ICS: 67.240
Triediaci znak: 56 0034
Úroveň zapracovania: idt ISO 13299:2003, idt EN ISO 13299:2010
Vestník: 04/11
Zmeny:
Nahradzujúce normy: STN EN ISO 13299:2016-10 (56 0034)
Nahradené normy: STN EN ISO 13299:2010-09 (56 0034)
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: Táto medzinárodná norma opisuje celý proces určovania senzorického profilu.Senzorický profil možno určiť pri výrobkoch, ako sú potraviny a nápoje, a môže byť užitočný aj pri skúmaní rozlišovacej schopnosti a reakcie ľudí.Aplikácie určovania senzorického profilu sú napríklad tieto:vývoj alebo zmena produktu;definovanie produktu, výrobného štandardu alebo obchodného štandardu v termínoch senzorických znakov;skúmanie a predlžovanie trvanlivosti;definovanie referenčného "čerstvého" produktu pri skúmaní trvanlivosti;porovnanie produktu so štandardom alebo s inými podobnými produktmi na trhu alebo v rámci vývoja;mapovanie vnímaných znakov produktu na účely zistenia ich vzťahu k takým faktorom, ako sú inštrumentálne, chemické alebo fyzikálne vlastnosti alebo spotrebiteľská akceptabilita;charakterizovanie druhu a intenzity cudzích pachov alebo cudzích chutí vo vzorke vzduchu alebo vody (napr. pri skúmaní ich znečistenia).