STN EN 12014-2
Označenie: | STN EN 12014-2 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 19 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 14,10€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
Slovenský názov: | Požívatiny. Stanovenie množstva dusičnanov a dusitanov. Časť 2: Stanovenie množstva dusičnanov v zelenine a zeleninových výrobkoch metódou HPLC/IC |
Anglický názov: | Foodstuffs - Determination of nitrate and/or nitrite content - Part 2: HPLC/IC method for the determination of nitrate content of vegetables and vegetable products |
Dátum vydania: | 01. 06. 2018 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.080.20 |
Triediaci znak: | 56 0018 |
Úroveň zapracovania: | idt EN 12014-2:2017 |
Vestník: | 05/18 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | STN EN 12014-2:2001-11 (56 0018) |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This European Standard specifies a high-performance liquid chromatographic (HPLC) and an ion chromatographic (IC) method for determination of the nitrate level in vegetables and vegetable products. This method is applicable for samples with a content of 25 mg/kg or greater. It has been validated on naturally contaminated and spiked samples as beetroot juice with nitrate mass fractions of 194 mg/kg and 691 mg/kg, pureed carrots with nitrate mass fractions of 26 mg/kg and 222 mg/kg and with iceberg lettuce with nitrate mass fractions of 623 mg/kg and 3 542 mg/kg. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |