Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN ISO 17678

STN EN ISO 17678

Späť

Listinná forma

Pridať do košíka

Elektronická forma (pdc súbor)

Pridať do košíka
Označenie: STN EN ISO 17678
Platnosť: Platná
Počet strán: 36
Jazyk:
EN
Listinná verzia: 17,20€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 15,48€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 17,20€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 22,36€
Slovenský názov: Mlieko a mliečne výrobky. Stanovenie čistoty mliečneho tuku plynovochromatografickou analýzou triglyceridov (ISO 17678: 2019)
Anglický názov: Milk and milk products - Determination of milk fat purity by gas chromatographic analysis of triglycerides (ISO 17678:2019)
Dátum vydania: 01. 12. 2019
Dátum zrušenia:
ICS: 67.100.10
Triediaci znak: 57 0086
Úroveň zapracovania: idt EN ISO 17678:2019, idt ISO 17678:2019
Vestník: 11/19
Zmeny:
Nahradzujúce normy:
Nahradené normy: STN EN ISO 17678:2010-08 (57 0086)
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: This document specifies a reference method for the determination of milk fat purity using gas chromatographic analysis of triglycerides. The method utilizes the differences in triglyceride fingerprint of milk fat from the individual triglyceride fingerprints of other fats and oils to determine samples which are outside the range normally observed for milk fat. This is achieved by using the defined triglyceride formulae based on the normalized weighted sum of individual triglyceride peaks which are sensitive to the integrity of the milk[6][7]. The integrity of the milk fat can be determined by comparing the result of these formulae with those previously observed for a range of pure milk fat samples[12]. Both vegetable fats and animal fats such as beef tallow and lard can be detected. The method is applicable to bulk milk, or products made thereof, irrespective of the variation in common feeding practices, breed or lactation conditions.
Náhľad normy: Náhľad normy (PDF)