STN EN 17264
Označenie: | STN EN 17264 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 17 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 14,10€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
Slovenský názov: | Potraviny. Stanovenie prvkov a ich chemických foriem. Stanovenie hliníka metódou hmotnostnej spektrometrie s indukčne viazanou plazmou (ICP-MS) |
Anglický názov: | Foodstuffs - Determination of elements and their chemical species - Determination of aluminium by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) |
Dátum vydania: | 01. 03. 2020 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.050 |
Triediaci znak: | 56 0073 |
Úroveň zapracovania: | idt EN 17264:2019 |
Vestník: | 02/20 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This document specifies a method for the determination of aluminium in food by inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) after pressure digestion. This method was validated for infant formula, wheat noodle, cheese, liver, beetroot and cocoa powder at mass fractions in the range of 1 mg/kg to 200 mg/kg. At concentrations above 200 mg/kg, digestion temperatures higher than 220 °C can be necessary to recover the aluminium as completely as possible. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |