Official website

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

This page is secured

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Home
  2. STN EN 17265

STN EN 17265

Back

Electronic version (pdc file)

Add to Cart
Name: STN EN 17265
Validity: Valid
Number of pages: 17
Language:
EN
Paper: 14,10€
Electronic version a) Only read (without ability to print and copy) 12,69€
b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 14,10€
c) With ability to print and copy (printscreen) 18,33€
Slovak title Potraviny. Stanovenie prvkov a ich chemických foriem. Stanovenie hliníka metódou optickej emisnej spektrometrie s indukčne viazanou plazmou (ICP-OES)
English title Foodstuffs - Determination of elements and their chemical species - Determination of aluminium by inductively coupled plasma optical emission spectometry (ICP-OES)
Release Date: 01. 03. 2020
Date of withdrawal:
ICS: 67.050
Sorting character/National clasification code 56 0073
Level of incorporation: idt EN 17265:2019
Official Journal 02/20
Amendments
Replaced by:
Repleces:
Note in Official Journal:
Subject of the standard: This document specifies a method for the determination of aluminium in food by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP-OES) after pressure digestion. This method was validated for wheat noodle, cheese, liver, beetroot and cocoa powder at mass fractions in the range of 15 mg/kg to 200 mg/kg. At concentrations above 200 mg/kg digestion temperatures higher than 220 °C can be necessary to recover the aluminium as completely as possible.
Preview: Náhľad normy (PDF)