STN EN 17266
Označenie: | STN EN 17266 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 16 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 14,10€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
Slovenský názov: | Potraviny. Stanovenie prvkov a ich chemických foriem. Stanovenie organickej ortuti v morských živočíchoch analýzou elementárnej ortuti |
Anglický názov: | Foodstuffs - Determination elements and their chemical species - Determination of organomercury in seafood by elemental mercury analysis |
Dátum vydania: | 01. 05. 2020 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.120.30 |
Triediaci znak: | 57 0146 |
Úroveň zapracovania: | idt EN 17266:2019 |
Vestník: | 04/20 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This document describes a method for the determination of organomercury in seafood/fishery products by elemental mercury analysis. The method has been successfully valideted in an interlaboratory study with a working range from 0,013 mg/kg to 5,12 mg/kg (HORRAT values <2) in seafood/fishery products [1], [2]. The limit of quantification is approximately 0,010 mg/kg organomercury (referring to dry weight, expressed as mercury) [3], [4]. Organic species of mercury, other than monomethylmercury, are also extracted and thus determined with this method. However, in seafood/fishery products the contribution from organic species of mercury other than monomethylmercury is negligible. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |