STN EN ISO 1182
Označenie: | STN EN ISO 1182 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 36 |
Jazyk: |
SK
|
Listinná verzia: | 17,20€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
15,48€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 17,20€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 22,36€ |
Slovenský názov: | Skúšky reakcie výrobkov na oheň. Skúška nehorľavosti (ISO 1182: 2020) |
Anglický názov: | Reaction to fire tests for products. Non-combustibility test |
Dátum vydania: | 01. 08. 2021 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 13.220.50 |
Triediaci znak: | 92 0831 |
Úroveň zapracovania: | idt EN ISO 1182:2020, idt ISO 1182:2020 |
Vestník: | 07/21 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | STN EN ISO 1182:2020-11 (92 0831) |
Poznámka vo Vestníku: | STN EN ISO 1182 z novembra 2010 sa môže súbežne s touto normou používať do 31. 12. 2021. |
Predmet normy: | V tomto dokumente sa špecifikuje skúšobná metóda na stanovenie nehorľavosti homogénnych výrobkov a hlavných komponentov nehomogénnych výrobkov za špecifikovaných podmienok. Údaje o presnosti skúšobnej metódy sú uvedené v prílohe A. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |
Obsah: |
Európsky predhovor 5 Úvod 5 1 Predmet normy 6 2 Normatívne odkazy 6 3 Termíny a definície 6 4 Skúšobné zariadenie 7 5 Skúšobná vzorka 14 5.1 Všeobecne 14 5.2 Príprava 14 5.3 Počet vzoriek 15 6 Kondicionovanie 15 7 Skúšobný postup 16 7.1 Skúšobné prostredie 16 7.2 Prípravný postup 16 7.2.1 Držiak vzorky 16 7.2.2 Termočlánok 16 7.2.3 Napájací zdroj 16 7.2.4 Stabilizácia pece 17 7.3 Kalibračný postup 17 7.3.1 Teplota steny pece 17 7.3.2 Teplota v peci 19 7.3.3 Opakovanie postupu 21 7.4 Normový skúšobný postup 21 7.5 Pozorovania počas skúšky 22 8 Vyjadrenie výsledkov 22 8.1 Úbytok hmotnosti 22 8.2 Horenie plameňom 22 8.3 Nárast teploty 22 9 Protokol o skúške 23 Príloha A (informatívna) – Presnosť skúšobnej metódy 24 Príloha B (informatívna) – Typická konštrukcia skúšobného zariadenia 26 Príloha C (normatívna) – Termočlánky na prídavné merania 29 Príloha D (informatívna) – Zaznamenávanie teploty 30 Literatúra 34 |