STN EN ISO 23036-1
Označenie: | STN EN ISO 23036-1 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 20 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 14,10€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
Slovenský názov: | Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Metódy na dôkaz lariev L3 Anisakidae v rybách a výrobkoch z rýb. Časť 1: UV metóda (ISO 23036-1: 2021) |
Anglický názov: | Microbiology of the food chain - Methods for the detection of Anisakidae L3 larvae in fish and fishery products - Part 1: UV-press method (ISO 23036-1:2021) |
Dátum vydania: | 01. 09. 2021 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 07.100.30 |
Triediaci znak: | 56 0141 |
Úroveň zapracovania: | idt ISO 23036-1:2021, idt EN ISO 23036-1:2021 |
Vestník: | 08/21 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This document specifies a method for the detection of Anisakidae L3 larvae commonly found in marine and anadromous fishes. The method is applicable to fresh fish and/or frozen fish, as well as lightly processed fish products, such as marinated, salted or cold smoked. This method is applicable to quantifying parasitic infections by estimating the number of parasites in the fish musculature. This method does not apply to determining the species or genotype of detected parasites. Final identification is made by morphological and/or molecular methods. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |