Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN ISO 4833-1/Zmena A1

STN EN ISO 4833-1/Zmena A1

Späť

Listinná forma

Pridať do košíka

Elektronická forma (pdc súbor)

Pridať do košíka
Označenie: STN EN ISO 4833-1/Zmena A1
Platnosť: Platná
Počet strán: 12
Jazyk:
EN
Listinná verzia: 9,70€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 8,73€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 9,70€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 12,61€
Slovenský názov: Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov. Časť 1: Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula. Zmena A1: Objasnenie rozsahu pôsobnosti (ISO 4833-1: 2013/Amd 1: 2022)
Anglický názov: Microbiology of food chain. Horizontal method for the enumeration of microorganisms. Part 1: Colony count at 30 degrees C by the pour plate technique
Dátum vydania: 01. 05. 2022
Dátum zrušenia:
ICS: 07.100.30
Triediaci znak: 56 0083
Úroveň zapracovania: idt ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022, idt EN ISO 4833-1:2013/A1:2022
Vestník: 04/22
Zmeny:
Nahradzujúce normy:
Nahradené normy:
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: Táto časť normy ISO 4833 špecifikuje horizontálnu metódu na stanovenie počtu mikroorganizmov, ktoré sú schopné rásť a tvoriť kolónie v tuhom kultivačnom médiu po aeróbnej inkubácii pri 30 °C. Táto metóda je použiteľná na: a) výrobky určené na výživu ľudí alebo kŕmenie zvierat; b)vzorky z prostredia výroby potravín a krmív, a z prostredia, kde sa manipuluje s potravinami. Táto časť ISO 4833 je použiteľná na: 1.-výrobky, pri ktorých sa vyžaduje spoľahlivé stanovenie počtu, keď je špecifikovaný nízky detekčný limit (menej ako 102?g–1 alebo 102?ml–1 pri tekutých výrobkoch a menej ako 103?g–1 pri tuhých výrobkoch); 2.-výrobky, v ktorých sa očakáva prítomnosť organizmov tvoriacich plazivé kolónie, ktoré zatienia kolónie iných organizmov, napr. mlieko a mliečne výrobky pravdepodobne obsahujúce Bacillus sp. tvoriace plazivé kolónie. Použiteľnosť tejto časti ISO 4833 na skúšanie určitých fermentovaných potravín a krmív je obmedzená a môže byť vhodnejšie použiť iné médiá alebo kultivačné podmienky.
Náhľad normy: Náhľad normy (PDF)