STN EN ISO 23319
Označenie: | STN EN ISO 23319 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 28 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 14,10€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
Slovenský názov: | Syry, tavené syrové výrobky, kazeíny a kazeináty. Stanovenie obsahu tuku. Gravimetrická metóda (ISO 23319: 2022) |
Anglický názov: | Cheese and processed cheese products, caseins and caseinates - Determination of fat content - Gravimetric method (ISO 23319:2022) |
Dátum vydania: | 01. 08. 2022 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.100.30 |
Triediaci znak: | 57 1104 |
Úroveň zapracovania: | idt ISO 23319:2022, idt EN ISO 23319:2022 |
Vestník: | 07/22 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | STN EN ISO 1735:2005-01 (57 1104) |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This document specifies a method for the determination of the fat content of all types of cheese and processed cheese products containing lactose of below 5 % (mass fraction) of non-fat solids, and all types of caseins and caseinates. The method is not applicable to fresh cheese types containing, for example, fruits, syrup or muesli. For such products, the Schmid-Bondzynski-Ratzlaff (SBR) principle is not applicable due to high concentrations of sugars. For these products, the method using the Weibull-Berntrop principle (see ISO 8262-3 | IDF 124-3) is appropriate. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |