STN EN ISO 6887-6
Name: | STN EN ISO 6887-6 |
Validity: | Valid |
Number of pages: | 12 |
Language: |
SK
|
Paper: | 9,70€ |
Electronic version |
a) Only read (without ability to print and copy)
8,73€ b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 9,70€ c) With ability to print and copy (printscreen) 12,61€ |
Slovak title | Mikrobiológia potravín a krmív. Úprava analytických vzoriek, príprava základnej suspenzie a desaťnásobných riedení na mikrobiologické skúšanie. Časť 6: Špecifické pokyny na prípravu vzoriek odobratých v prvovýrobe (ISO 6887-6: 2013) |
English title | Microbiology of food and animal feeding stuffs. Preparation of test samples, initial suspension and decimal dilutions for microbiological examination. Part 6: Specific rules for the preparation of samples taken at the primary production stage |
Release Date: | 01. 04. 2014 |
Date of withdrawal: | |
ICS: | 07.100.30 |
Sorting character/National clasification code | 56 0102 |
Level of incorporation: | idt ISO 6887-6:2013, idt EN ISO 6887-6:2013 |
Official Journal | 03/14 |
Amendments | |
Replaced by: | |
Repleces: | STN EN ISO 6887-6:2013-09 (56 0102) |
Note in Official Journal: | |
Subject of the standard: | Táto časť ISO 6887 špecifikuje pravidlá na prípravu vzoriek odobratých zo všetkých štádií od farmy po bitúnok a ich suspenzií na mikrobiologické skúšanie, ak vzorky vyžadujú odlišné metódy prípravy, ako sú uvedené v ISO 6887-1. ISO 6887-1 definuje všeobecné pravidlá na prípravu základnej suspenzie a desaťnásobných riedení pre mikrobiologické skúšanie. Táto časť nezahŕňa prípravu vzoriek ani pri metóde na stanovenie počtu, ani pri metóde dôkazu, kde podrobnosti prípravy sú špecifikované v zodpovedajúcich medzinárodných normách. Táto časť ISO 6887 je použiteľná na rôzne vzorky odobraté z liahne, farmy, prepravného zariadenia alebo zo zvierat počas transportu, alebo zo zvierat alebo ich tiel na bitúnku na určenie mikrobiologického stavu zvierat vo vzťahu k pôvodcom zoonóz. Táto časť ISO 6887 sa nepoužíva pri vzorkách odobratých na hodnotenie hygieny mäsa. Tým sa zaoberá ISO 6887-2. |