STN P ISO/TS 22002-2
Označenie: | STN P ISO/TS 22002-2 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 24 |
Jazyk: |
SK
|
Listinná verzia: | 14,10€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
Slovenský názov: | Preventívne (prerekvizitné) programy bezpečnosti potravín. Časť 2: Stravovacie služby |
Anglický názov: | Prerequisite programmes on food safety. Part 2: Catering |
Dátum vydania: | 01. 05. 2014 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.040 |
Triediaci znak: | 56 0305 |
Úroveň zapracovania: | idt ISO/TS 22002-2:2013 |
Vestník: | 04/14 |
Zmeny: | Oprava *1 V 09/19 |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | Táto časť ISO/TS 22002 špecifikuje požiadavky na dizajn, implementáciu a udržiavanie preventívnych (prerekvizitných) programov (PRP), ktoré slúžia na kontrolu nad rizikami pre bezpečnosť potravín v stravovacích službách.Vzťahuje sa na všetky organizácie, ktorých činnosť zahŕňa spracovanie, prípravu, distribúciu, prepravu a podávanie potravín a pokrmov a ktoré chcú implementovať PRP podľa požiadaviek uvedených v čl. 7.2 normy ISO 22000: 2005. Predmet tejto časti ISO/TS 22002 zahŕňa stravovacie služby, stravovacie služby pri leteckej preprave, pri železničnej preprave, na banketoch, okrem iného v centrálnych aj v odlúčených prevádzkach, v školských a závodných jedálňach, v nemocniciach a zariadeniach zdravotníckej starostlivosti, v hoteloch, reštauráciách, kaviarňach, pri výdaji stravy a v potravinárskych obchodoch. Uplatňovanie tejto časti normy ISO/TS 22002 nezbavuje jej používateľa od zodpovednosti za dodržiavanie aktuálne platných a uplatniteľných predpisov. |