STN EN ISO 4833-1
Name: | STN EN ISO 4833-1 |
Validity: | Valid |
Number of pages: | 16 |
Language: |
SK
|
Paper: | 14,10€ |
Electronic version |
a) Only read (without ability to print and copy)
12,69€ b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 14,10€ c) With ability to print and copy (printscreen) 18,33€ |
Slovak title | Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov. Časť 1: Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula (ISO 4833-1: 2013) |
English title | Microbiology of food chain. Horizontal method for the enumeration of microorganisms. Part 1: Colony count at 30 degrees C by the pour plate technique |
Release Date: | 01. 05. 2014 |
Date of withdrawal: | |
ICS: | 07.100.30 |
Sorting character/National clasification code | 56 0083 |
Level of incorporation: | idt ISO 4833-1:2013, idt EN ISO 4833-1:2013 |
Official Journal | 04/14 |
Amendments | Zmena A1 V 04/22 |
Replaced by: | |
Repleces: | STN EN ISO 4833:2004-02 (56 0083) |
Note in Official Journal: | |
Subject of the standard: | Táto časť normy ISO 4833 špecifikuje horizontálnu metódu na stanovenie počtu mikroorganizmov, ktoré sú schopné rásť a tvoriť kolónie v tuhom kultivačnom médiu po aeróbnej inkubácii pri 30 °C. Táto metóda je použiteľná na: a) výrobky určené na výživu ľudí alebo kŕmenie zvierat; b)vzorky z prostredia výroby potravín a krmív, a z prostredia, kde sa manipuluje s potravinami. Táto časť ISO 4833 je použiteľná na: 1.-výrobky, pri ktorých sa vyžaduje spoľahlivé stanovenie počtu, keď je špecifikovaný nízky detekčný limit (menej ako 102?g–1 alebo 102?ml–1 pri tekutých výrobkoch a menej ako 103?g–1 pri tuhých výrobkoch); 2.-výrobky, v ktorých sa očakáva prítomnosť organizmov tvoriacich plazivé kolónie, ktoré zatienia kolónie iných organizmov, napr. mlieko a mliečne výrobky pravdepodobne obsahujúce Bacillus sp. tvoriace plazivé kolónie. Použiteľnosť tejto časti ISO 4833 na skúšanie určitých fermentovaných potravín a krmív je obmedzená a môže byť vhodnejšie použiť iné médiá alebo kultivačné podmienky. |