STN P ISO/TS 22003/Oprava 1
Označenie: | STN P ISO/TS 22003/Oprava 1 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 2 |
Jazyk: |
SK
|
Listinná verzia: | 0,00€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
0,00€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 0,00€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 0,00€ |
Slovenský názov: | Systémy manažérstva bezpečnosti potravín. Požiadavky na orgány vykonávajúce audity a certifikáciu systémov manažérstva bezpečnosti potravín |
Anglický názov: | Food safety management systems. Requirements for bodies providing audit and certification of food safety management systems |
Dátum vydania: | 01. 07. 2016 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 03.120.20, 67.020 |
Triediaci znak: | 56 0303 |
Úroveň zapracovania: | |
Vestník: | 06/16 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | Táto technická špecifikácia definuje pravidlá týkajúce sa auditu a certifikácie zhody systému manažérstva bezpečnosti potravín (SMBP) s požiadavkami ustanovenými v norme ISO 22000 (alebo v inom súbore špecifikovaných požiadaviek na SMBP). Zákazníkom poskytuje aj nevyhnutné informácie o zárukách hodnovernosti spôsobu certifikácie ich dodávateľov. Certifikácia SMBP je posudzovanie zhody treťou stranou (ako uvádza čl. 5.5 normy ISO/IEC 17000:2004). Subjekty vykonávajúce túto činnosť sú preto orgány posudzovania zhody tretej strany (ďalej len „certifikačný orgán“). Certifikácia SMBP nie je osvedčením o bezpečnosti alebo vhodnosti výrobkov organizácie pre potravinársky reťazec. Norma ISO 22000 však vyžaduje, aby organizácia svojím systémom manažérstva spĺňala všetky príslušné požiadavky noriem a zákonov týkajúcich sa bezpečnosti potravín. Ostatní používatelia SMBP môžu používať koncept a požiadavky tejto technickej špecifikácie po ich nevyhnutnej úprave. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |