Official website

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

This page is secured

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Home
  2. STN EN 1104

STN EN 1104

Back

Electronic version (pdc file)

Add to Cart
Name: STN EN 1104
Validity: Valid
Number of pages: 20
Language:
SK
Paper: 14,10€
Electronic version a) Only read (without ability to print and copy) 12,69€
b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 14,10€
c) With ability to print and copy (printscreen) 18,33€
Slovak title Papier a lepenka určené na styk s požívatinami. Stanovenie prenosu antimikrobiálnych zložiek
English title Paper and board intended to come into contact with foodstuffs. Determination of the transfer of antimicrobial constituents
Release Date: 01. 08. 2019
Date of withdrawal:
ICS: 67.250, 85.060
Sorting character/National clasification code 50 7006
Level of incorporation: idt EN 1104:2018
Official Journal 07/19
Amendments
Replaced by:
Repleces: STN EN 1104:2019-05 (50 7006)
Note in Official Journal:
Subject of the standard: Tento dokument špecifikuje metódu na stanovenie prenosu antimikrobiálnych zložiek z papierových a lepenkových materiálov a predmetov určených na styk s požívatinami.
Preview: Náhľad normy (PDF)
Content: Európsky predhovor 6
1 Predmet normy 7
2 Normatívne odkazy 7
3 Termíny a definície 7
4 Podstata skúšky 7
5 Prístroje a pomôcky 8
6 Činidlá a médiá 8
6.1 Všeobecne 8
6.2 Neiónové zvlhčovacie činidlo 8
6.3 Živné médium pre prípravu spór Bacillus subtilis 8
6.3.1 Zloženie 8
6.3.2 Príprava 8
6.4 Sabouraudove živné médium pre prípravu spór Aspergillus niger 9
6.4.1 Zloženie 9
6.4.2 Príprava 9
6.5 Živné médium na inhibičnú skúšku s Bacillus subtilis 9
6.5.1 Zloženie 9
6.5.2 Príprava 9
6.6 Modifikované Sabouraudove živné médium na inhibičnú skúšku s Aspergillus niger 9
6.6.1 Zloženie 9
6.6.2 Príprava 10
6.7 Soľno-tryptónový roztok 10
6.7.1 Zloženie 10
6.7.2 Príprava 10
6.8 Skúšobné mikroorganizmy 10
6.8.1 Všeobecne 10
6.8.2 Príprava pracovných kultúr 10
6.8.3 Príprava očkovacej suspenzie spór Bacillus subtillis 10
6.8.4 Príprava očkovacej suspenzie spór Aspergillus niger 11
6.8.5 Koncentrácie spór na inhibičnú skúšku 11
6.9 Pozitívne kontroly 11
6.9.1 Antibiotikum 11
6.9.2 Protiplesňové činidlo 11
7 Odber a príprava skúšobných vzoriek 11
8 Postup skúšky 12
8.1 Všeobecne 12
8.2 Príprava Petriho misiek 12
8.2.1 Všeobecne 12
8.2.2 Skúška s Bacillus subtilis 12
8.2.3 Skúška s Aspergillus niger 12
8.3 Inkubácia 12
9 Vyhodnotenie 13
10 Protokol o skúške 13
Príloha A (informatívna) Smernice na interpretáciu výsledkov 14
A.1 Všeobecne 14
A.2 Negatívne a pozitívne kontroly 14
A.2.1 Negatívne kontroly 14
A.2.2 Pozitívne kontroly 15
A.3 Vzorky papiera a lepenky 16
A.3.1 Všeobecne 16
A.3.2 Prípad Bacillus subtilis 16
A.3.3 Prípad Aspergillus niger 19