Official website

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

This page is secured

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Home
  2. STN EN 196-11

STN EN 196-11

Back

Electronic version (pdc file)

Add to Cart
Name: STN EN 196-11
Validity: Valid
Number of pages: 16
Language:
SK
Paper: 14,10€
Electronic version a) Only read (without ability to print and copy) 12,69€
b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 14,10€
c) With ability to print and copy (printscreen) 18,33€
Slovak title Metódy skúšania cementu. Časť 11: Stanovenie hydratačného tepla. Izotermická vodivostná kalorimetrická metóda
English title Methods of testing cement. Part 11: Heat of hydration. Isothermal Conduction Calorimetry method
Release Date: 01. 01. 2020
Date of withdrawal:
ICS: 91.100.10
Sorting character/National clasification code 72 2100
Level of incorporation: idt EN 196-11:2018
Official Journal 12/19
Amendments
Replaced by:
Repleces: STN EN 196-11:2019-05 (72 2100)
Note in Official Journal:
Subject of the standard: Táto európska norma špecifikuje prístroj a postup na stanovenie hydratačného tepla cementov a iných hydraulických spojív v rôznej dobe zrenia pomocou izotermickej vodivostnej kalorimetrie. Tento skúšobný postup je určený na meranie hydratačného tepla cementu do 7 dní, s cieľom dosiahnuť koreláciu medzi izotermickou vodivostnou kalorimetriou (ICC) a EN 196-8 a EN 196-9. Táto testovacia doba však môže byť pre niektoré prístroje kritická, aj keď sú schopné správneho merania v skoršom veku cementu. Na rozdiel od EN 196-8 metóda uvedená v tomto dokumente umožňuje kontinuálne stanovenie hydratačného tepla s časom hydratácie. Navyše je uvedený tepelný tok v závislosti od času.
Preview: Náhľad normy (PDF)
Content: Európsky predhovor 5
1 Predmet normy 6
2 Normatívne odkazy 6
3 Termíny a definície 6
4 Prístroje a zariadenia 7
4.1 Všeobecne 7
4.2 Princíp 7
4.3 Termostat 8
4.4 Technické parametre kalorimetra 8
5 Kalibrácia 9
5.1 Všeobecne 9
5.2 Kalibrácia za ustáleného stavu 10
5.2.1 Všeobecne 10
5.2.2 Kalibračný koeficient ε 10
5.2.3 Časová konštanta τ 11
5.3 Pulzná kalibrácia 11
5.3.1 Všeobecne 11
5.3.2 Časová konštanta τ 12
5.4 Stanovenie parametrov kalorimetra 12
5.5 Zlepšenie postupu kalibrácie 12
6 Vzorka 13
6.1 Všeobecne 13
6.2 Testovaná vzorka 13
6.3 Referenčná vzorka 13
7 Postup skúšania 13
7.1 Všeobecne 13
7.2 Metóda A – externé zmiešavanie 14
7.3 Metóda B – interné zmiešavanie 14
7.4 Meranie 14
7.5 Vyjadrenie výsledkov 15
7.6 Výsledok skúšky 15
7.7 Správa zo skúšky 16
8 Presnosť 16
8.1 Opakovateľnosť 16
8.2 Reprodukovateľnosť 16