STN EN 196-11
Name: | STN EN 196-11 |
Validity: | Valid |
Number of pages: | 16 |
Language: |
SK
|
Paper: | 14,10€ |
Electronic version |
a) Only read (without ability to print and copy)
12,69€ b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 14,10€ c) With ability to print and copy (printscreen) 18,33€ |
Slovak title | Metódy skúšania cementu. Časť 11: Stanovenie hydratačného tepla. Izotermická vodivostná kalorimetrická metóda |
English title | Methods of testing cement. Part 11: Heat of hydration. Isothermal Conduction Calorimetry method |
Release Date: | 01. 01. 2020 |
Date of withdrawal: | |
ICS: | 91.100.10 |
Sorting character/National clasification code | 72 2100 |
Level of incorporation: | idt EN 196-11:2018 |
Official Journal | 12/19 |
Amendments | |
Replaced by: | |
Repleces: | STN EN 196-11:2019-05 (72 2100) |
Note in Official Journal: | |
Subject of the standard: | Táto európska norma špecifikuje prístroj a postup na stanovenie hydratačného tepla cementov a iných hydraulických spojív v rôznej dobe zrenia pomocou izotermickej vodivostnej kalorimetrie. Tento skúšobný postup je určený na meranie hydratačného tepla cementu do 7 dní, s cieľom dosiahnuť koreláciu medzi izotermickou vodivostnou kalorimetriou (ICC) a EN 196-8 a EN 196-9. Táto testovacia doba však môže byť pre niektoré prístroje kritická, aj keď sú schopné správneho merania v skoršom veku cementu. Na rozdiel od EN 196-8 metóda uvedená v tomto dokumente umožňuje kontinuálne stanovenie hydratačného tepla s časom hydratácie. Navyše je uvedený tepelný tok v závislosti od času. |
Preview: | Náhľad normy (PDF) |
Content: |
Európsky predhovor 5 1 Predmet normy 6 2 Normatívne odkazy 6 3 Termíny a definície 6 4 Prístroje a zariadenia 7 4.1 Všeobecne 7 4.2 Princíp 7 4.3 Termostat 8 4.4 Technické parametre kalorimetra 8 5 Kalibrácia 9 5.1 Všeobecne 9 5.2 Kalibrácia za ustáleného stavu 10 5.2.1 Všeobecne 10 5.2.2 Kalibračný koeficient ε 10 5.2.3 Časová konštanta τ 11 5.3 Pulzná kalibrácia 11 5.3.1 Všeobecne 11 5.3.2 Časová konštanta τ 12 5.4 Stanovenie parametrov kalorimetra 12 5.5 Zlepšenie postupu kalibrácie 12 6 Vzorka 13 6.1 Všeobecne 13 6.2 Testovaná vzorka 13 6.3 Referenčná vzorka 13 7 Postup skúšania 13 7.1 Všeobecne 13 7.2 Metóda A – externé zmiešavanie 14 7.3 Metóda B – interné zmiešavanie 14 7.4 Meranie 14 7.5 Vyjadrenie výsledkov 15 7.6 Výsledok skúšky 15 7.7 Správa zo skúšky 16 8 Presnosť 16 8.1 Opakovateľnosť 16 8.2 Reprodukovateľnosť 16 |