Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN 17265

STN EN 17265

Späť

Listinná forma

Pridať do košíka

Elektronická forma (pdc súbor)

Pridať do košíka
Označenie: STN EN 17265
Platnosť: Platná
Počet strán: 17
Jazyk:
EN
Listinná verzia: 14,10€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 12,69€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€
Slovenský názov: Potraviny. Stanovenie prvkov a ich chemických foriem. Stanovenie hliníka metódou optickej emisnej spektrometrie s indukčne viazanou plazmou (ICP-OES)
Anglický názov: Foodstuffs - Determination of elements and their chemical species - Determination of aluminium by inductively coupled plasma optical emission spectometry (ICP-OES)
Dátum vydania: 01. 03. 2020
Dátum zrušenia:
ICS: 67.050
Triediaci znak: 56 0073
Úroveň zapracovania: idt EN 17265:2019
Vestník: 02/20
Zmeny:
Nahradzujúce normy:
Nahradené normy:
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: This document specifies a method for the determination of aluminium in food by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ICP-OES) after pressure digestion. This method was validated for wheat noodle, cheese, liver, beetroot and cocoa powder at mass fractions in the range of 15 mg/kg to 200 mg/kg. At concentrations above 200 mg/kg digestion temperatures higher than 220 °C can be necessary to recover the aluminium as completely as possible.
Náhľad normy: Náhľad normy (PDF)