STN EN 1672-2
Označenie: | STN EN 1672-2 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 72 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 28,80€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
25,92€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 28,80€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 37,44€ |
Slovenský názov: | Potravinárske stroje. Základné zásady. Časť 2: Požiadavky na hygienu a čistiteľnosť |
Anglický názov: | Food processing machinery - Basic concepts - Part 2: Hygiene and cleanability requirements |
Dátum vydania: | 01. 06. 2021 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.260 |
Triediaci znak: | 51 2000 |
Úroveň zapracovania: | idt EN 1672-2:2020 |
Vestník: | 05/21 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | STN EN 1672-2+A1:2009-09 (51 2000) |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | 1.1 This document specifies common hygiene and cleanability requirements for machinery and machine components used in preparing and processing food for human (see informative Annex A) and, where relevant, animal feed processing to eliminate or minimize the risk of contagion, infection, illness or injury arising from this food to an acceptable level. It identifies the hazards which are significant to the use of such food processing machinery and describes design methods and information for use for the elimination or reduction of these risks. Additional and/or deviant hygiene and cleanability requirements may be given in applicable C-standards for specific machines or categories of machinery. NOTE Separate hygiene and cleanability requirements are contained in other EU-Directives or -Regulations (see Bibliography). Examples of hygiene risks and acceptable solutions are given in the informative Annex B. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |