Official website

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

This page is secured

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Home
  2. STN EN ISO 4833-2/Zmena A1

STN EN ISO 4833-2/Zmena A1

Back

Electronic version (pdc file)

Add to Cart
Name: STN EN ISO 4833-2/Zmena A1
Validity: Valid
Number of pages: 12
Language:
EN
Paper: 9,70€
Electronic version a) Only read (without ability to print and copy) 8,73€
b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 9,70€
c) With ability to print and copy (printscreen) 12,61€
Slovak title Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov. Časť 2: Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C očkovaním inokula na povrch média. Zmena A1: Objasnenie rozsahu pôsobnosti (ISO 4833-2: 2013/Amd 1: 2022)
English title Microbiology of food chain. Horizontal method for the enumeration of microorganisms. Part 2: Colony count at 30 degrees C by the surface plating technique
Release Date: 01. 05. 2022
Date of withdrawal:
ICS: 07.100.30
Sorting character/National clasification code 56 0083
Level of incorporation: idt ISO 4833-2:2013/Amd 1:2022, idt EN ISO 4833-2:2013/A1:2022
Official Journal 04/22
Amendments
Replaced by:
Repleces:
Note in Official Journal:
Subject of the standard: Táto časť normy ISO 4833 špecifikuje horizontálnu metódu na stanovenie počtu mikroorganizmov, ktoré sú schopné rásť a tvoriť kolónie na povrchu tuhého kultivačného média po aeróbnej inkubácii pri 30 °C. Táto metóda je použiteľná na: a)výrobky určené na výživu ľudí alebo kŕmenie zvierat; b)vzorky z prostredia výroby potravín a krmív, a z prostredia, kde sa manipuluje s potravinami.Táto časť ISO 4833 je použiteľná na:1. výrobky obsahujúce organizmy citlivé na teplo, ktoré pravdepodobne tvoria podstatnú časť celkovej flóry (napr. psychrotrofné organizmy v chladených a mrazených potravinách, sušených potravinách, ďalších potravinách, ktoré môžu obsahovať organizmy citlivé na teplo);2.výrobky obsahujúce obligátne aeróbne baktérie, ktoré pravdepodobne tvoria podstatnú časť celkovej flóry (napr. Pseudomonas spp.);3.výrobky obsahujúce drobné častice,ktoré môžu byť ťažko odlíšiteľné od kolónií v prípade metódy zalievania;4.výrobky, ktorých intenzívna farba znemožní rozpoznanie kolónií v prípade metódy zalievania;
Preview: Náhľad normy (PDF)