STN EN 12355
Označenie: | STN EN 12355 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 52 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 21,40€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
19,26€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 21,40€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 27,82€ |
Slovenský názov: | Potravinárske stroje. Stroje na sťahovanie kože, zrezávanie kože a odstraňovanie blán. Bezpečnostné a hygienické požiadavky |
Anglický názov: | Food processing machinery - Derinding-, skinning- and membrane removal machines - Safety and hygiene requirements |
Dátum vydania: | 01. 11. 2022 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.260 |
Triediaci znak: | 51 3045 |
Úroveň zapracovania: | idt EN 12355:2022 |
Vestník: | 10/22 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | STN EN 12355+A1:2010-12 (51 3045) |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This document deals with all significant hazards, hazardous situations or hazardous events relevant to derinding, skinning and membrane removal machines, when they are used as intended and under conditions of misuse which are reasonably foreseeable by the manufacturer (see Annex D). This document deals with the hazards which can arise during all the lifetime of the machinery (see EN ISO 12100:2010, 5.4). This document is not applicable to derinding, skinning, and membrane removal machines for domestic purposes, hand-guided machines and table-top machines. This document is not applicable to fish heading and filleting machines as described in EN 15467:2014. This document is not applicable to derinding, skinning and membrane removal machines manufactured before the date of its publication. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |