Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN 1186-2

STN EN 1186-2

Späť

Pridať listinnú formu normy do košíka:

Pridať do košíka

Pridať elektronickú formu normy do košíka:

Pridať do košíka
Označenie: STN EN 1186-2
Platnosť: Zrušená
Počet strán: 40
Jazyk:
EN
Listinná verzia: 18,90€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 17,01€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 18,90€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 24,57€
Slovenský názov: Materiály a predmety v styku s požívatinami. Plasty. Časť 2: Skúšobné metódy celkovej migrácie do rastlinných olejov
Anglický názov: Materials and articles in contact with foodstuffs - Plastics - Part 2: Test methods for overall migration in vegetable oils
Dátum vydania: 01. 11. 2022
Dátum zrušenia: 01. 05. 2023
ICS: 67.250
Triediaci znak: 64 0247
Úroveň zapracovania: idt EN 1186-2:2022
Vestník: 10/22
Zmeny:
Nahradzujúce normy: STN EN 1186-2:2023-05 (64 0247)
Nahradené normy: STN EN 1186-2:2003-12 (64 0247), STN EN 1186-4:2003-12 (64 0247), STN EN 1186-6:2003-12 (64 0247), STN EN 1186-8:2003-12 (64 0247), STN EN 1186-10:2003-12 (64 0247), STN EN 1186-12:2003-12 (64 0247)
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: This document specifies methods for measuring overall migration of plastic materials and articles intended to come into contact with foodstuffs by contacting test specimens with vegetable oils at temperatures greater than or equal to 4 °C and less than or equal to 175 °C. NOTE Some vegetable oils are not suitable for use below 20 °C. The overall migration from a sample of the plastics is determined as the loss in mass of non-volatile substances expressed: - per unit surface area; or - per kg of food simulant; or - per article after contact with a food simulant under defined conditions. According to the type of materials or shape of articles, contact with the food simulant is carried out on a single surface (pouch, cell, filling) or by immersion. This document does not cover the interpretation of the results which is expected to account for regulatory requirements.
Náhľad normy: Náhľad normy (PDF)