STN EN ISO 23662
Name: | STN EN ISO 23662 |
Validity: | Valid |
Number of pages: | 12 |
Language: |
SK
|
Paper: | 9,70€ |
Electronic version |
a) Only read (without ability to print and copy)
8,73€ b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 9,70€ c) With ability to print and copy (printscreen) 12,61€ |
Slovak title | Definície a technické kritériá na potraviny a zložky potravín vhodné pre vegetariánov alebo vegánov, na ich označovanie a tvrdenia o nich (ISO 23662: 2021) |
English title | Definitions and technical criteria for foods and food ingredients suitable for vegetarians or vegans and for labelling and claims |
Release Date: | 01. 11. 2024 |
Date of withdrawal: | |
ICS: | 67.040 |
Sorting character/National clasification code | 56 0558 |
Level of incorporation: | idt ISO 23662:2021, idt EN ISO 23662:2024 |
Official Journal | 10/24 |
Amendments | |
Replaced by: | |
Repleces: | STN EN ISO 23662:2024-05 (56 0558) |
Note in Official Journal: | |
Subject of the standard: | Tento dokument špecifikuje definície a technické kritériá, ktoré majú spĺňať potraviny a zložky potravín, aby boli vhodné pre vegetariánov (vrátane ovolaktovegetariánov, ovovegetariánov a laktovegetariánov) alebo vegánov, ako aj označovanie potravín a tvrdenia o nich. Uplatňuje sa pri komunikácii medzi podnikmi (B2B), pri obchode s potravinami a na označovanie potravín a tvrdenia o nich. Vymedzenie termínov a technické kritériá sa uplatňujú len po úrode/zbere úrody. Nevzťahuje sa na bezpečnosť ľudí, bezpečnosť životného prostredia, sociálno-ekonomické hľadiská (napr. poctivý obchod, dobré životné podmienky zvierat), náboženské presvedčenie a na vlastnosti obalových materiálov. |
Preview: | Náhľad normy (PDF) |