Official website

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

This page is secured

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Home
  2. STN EN ISO 13299

STN EN ISO 13299

Back

Electronic version (pdc file)

Add to Cart
Name: STN EN ISO 13299
Validity: Withdrawn
Number of pages: 28
Language:
SK
Paper: 14,10€
Electronic version a) Only read (without ability to print and copy) 12,69€
b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 14,10€
c) With ability to print and copy (printscreen) 18,33€
Slovak title Senzorická analýza. Metodika. Všeobecný návod na určovanie senzorického profilu (ISO 13299: 2003)
English title Sensory analysis.Methodology.General guidance for establishing a sensory profile (ISO 13299:2003)
Release Date: 01. 05. 2011
Date of withdrawal: 01. 10. 2016
ICS: 67.240
Sorting character/National clasification code 56 0034
Level of incorporation: idt ISO 13299:2003, idt EN ISO 13299:2010
Official Journal 04/11
Amendments
Replaced by: STN EN ISO 13299:2016-10 (56 0034)
Repleces: STN EN ISO 13299:2010-09 (56 0034)
Note in Official Journal:
Subject of the standard: Táto medzinárodná norma opisuje celý proces určovania senzorického profilu.Senzorický profil možno určiť pri výrobkoch, ako sú potraviny a nápoje, a môže byť užitočný aj pri skúmaní rozlišovacej schopnosti a reakcie ľudí.Aplikácie určovania senzorického profilu sú napríklad tieto:vývoj alebo zmena produktu;definovanie produktu, výrobného štandardu alebo obchodného štandardu v termínoch senzorických znakov;skúmanie a predlžovanie trvanlivosti;definovanie referenčného "čerstvého" produktu pri skúmaní trvanlivosti;porovnanie produktu so štandardom alebo s inými podobnými produktmi na trhu alebo v rámci vývoja;mapovanie vnímaných znakov produktu na účely zistenia ich vzťahu k takým faktorom, ako sú inštrumentálne, chemické alebo fyzikálne vlastnosti alebo spotrebiteľská akceptabilita;charakterizovanie druhu a intenzity cudzích pachov alebo cudzích chutí vo vzorke vzduchu alebo vody (napr. pri skúmaní ich znečistenia).