STN EN ISO 13299
Name: | STN EN ISO 13299 |
Validity: | Withdrawn |
Number of pages: | 28 |
Language: |
SK
|
Paper: | 14,10€ |
Electronic version |
a) Only read (without ability to print and copy)
12,69€ b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 14,10€ c) With ability to print and copy (printscreen) 18,33€ |
Slovak title | Senzorická analýza. Metodika. Všeobecný návod na určovanie senzorického profilu (ISO 13299: 2003) |
English title | Sensory analysis.Methodology.General guidance for establishing a sensory profile (ISO 13299:2003) |
Release Date: | 01. 05. 2011 |
Date of withdrawal: | 01. 10. 2016 |
ICS: | 67.240 |
Sorting character/National clasification code | 56 0034 |
Level of incorporation: | idt ISO 13299:2003, idt EN ISO 13299:2010 |
Official Journal | 04/11 |
Amendments | |
Replaced by: | STN EN ISO 13299:2016-10 (56 0034) |
Repleces: | STN EN ISO 13299:2010-09 (56 0034) |
Note in Official Journal: | |
Subject of the standard: | Táto medzinárodná norma opisuje celý proces určovania senzorického profilu.Senzorický profil možno určiť pri výrobkoch, ako sú potraviny a nápoje, a môže byť užitočný aj pri skúmaní rozlišovacej schopnosti a reakcie ľudí.Aplikácie určovania senzorického profilu sú napríklad tieto:vývoj alebo zmena produktu;definovanie produktu, výrobného štandardu alebo obchodného štandardu v termínoch senzorických znakov;skúmanie a predlžovanie trvanlivosti;definovanie referenčného "čerstvého" produktu pri skúmaní trvanlivosti;porovnanie produktu so štandardom alebo s inými podobnými produktmi na trhu alebo v rámci vývoja;mapovanie vnímaných znakov produktu na účely zistenia ich vzťahu k takým faktorom, ako sú inštrumentálne, chemické alebo fyzikálne vlastnosti alebo spotrebiteľská akceptabilita;charakterizovanie druhu a intenzity cudzích pachov alebo cudzích chutí vo vzorke vzduchu alebo vody (napr. pri skúmaní ich znečistenia). |