STN EN ISO 13299
| Označenie: | STN EN ISO 13299 |
| Platnosť: | Zrušená |
| Počet strán: | 28 |
| Jazyk: |
SK
|
| Listinná verzia: | 14,10€ |
| Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
| Slovenský názov: | Senzorická analýza. Metodika. Všeobecný návod na určovanie senzorického profilu (ISO 13299: 2003) |
| Anglický názov: | Sensory analysis.Methodology.General guidance for establishing a sensory profile (ISO 13299:2003) |
| Dátum vydania: | 01. 05. 2011 |
| Dátum zrušenia: | 01. 10. 2016 |
| ICS: | 67.240 |
| Triediaci znak: | 56 0034 |
| Úroveň zapracovania: | idt ISO 13299:2003, idt EN ISO 13299:2010 |
| Vestník: | 04/11 |
| Zmeny: | |
| Nahradzujúce normy: | STN EN ISO 13299:2016-10 (56 0034) |
| Nahradené normy: | STN EN ISO 13299:2010-09 (56 0034) |
| Poznámka vo Vestníku: | |
| Predmet normy: | Táto medzinárodná norma opisuje celý proces určovania senzorického profilu.Senzorický profil možno určiť pri výrobkoch, ako sú potraviny a nápoje, a môže byť užitočný aj pri skúmaní rozlišovacej schopnosti a reakcie ľudí.Aplikácie určovania senzorického profilu sú napríklad tieto:vývoj alebo zmena produktu;definovanie produktu, výrobného štandardu alebo obchodného štandardu v termínoch senzorických znakov;skúmanie a predlžovanie trvanlivosti;definovanie referenčného "čerstvého" produktu pri skúmaní trvanlivosti;porovnanie produktu so štandardom alebo s inými podobnými produktmi na trhu alebo v rámci vývoja;mapovanie vnímaných znakov produktu na účely zistenia ich vzťahu k takým faktorom, ako sú inštrumentálne, chemické alebo fyzikálne vlastnosti alebo spotrebiteľská akceptabilita;charakterizovanie druhu a intenzity cudzích pachov alebo cudzích chutí vo vzorke vzduchu alebo vody (napr. pri skúmaní ich znečistenia). |