STN P ISO/TS 22003/Oprava 1
Name: | STN P ISO/TS 22003/Oprava 1 |
Validity: | Valid |
Number of pages: | 2 |
Language: |
SK
|
Paper: | 0,00€ |
Electronic version |
a) Only read (without ability to print and copy)
0,00€ b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 0,00€ c) With ability to print and copy (printscreen) 0,00€ |
Slovak title | Systémy manažérstva bezpečnosti potravín. Požiadavky na orgány vykonávajúce audity a certifikáciu systémov manažérstva bezpečnosti potravín |
English title | Food safety management systems. Requirements for bodies providing audit and certification of food safety management systems |
Release Date: | 01. 07. 2016 |
Date of withdrawal: | |
ICS: | 03.120.20, 67.020 |
Sorting character/National clasification code | 56 0303 |
Level of incorporation: | |
Official Journal | 06/16 |
Amendments | |
Replaced by: | |
Repleces: | |
Note in Official Journal: | |
Subject of the standard: | Táto technická špecifikácia definuje pravidlá týkajúce sa auditu a certifikácie zhody systému manažérstva bezpečnosti potravín (SMBP) s požiadavkami ustanovenými v norme ISO 22000 (alebo v inom súbore špecifikovaných požiadaviek na SMBP). Zákazníkom poskytuje aj nevyhnutné informácie o zárukách hodnovernosti spôsobu certifikácie ich dodávateľov. Certifikácia SMBP je posudzovanie zhody treťou stranou (ako uvádza čl. 5.5 normy ISO/IEC 17000:2004). Subjekty vykonávajúce túto činnosť sú preto orgány posudzovania zhody tretej strany (ďalej len „certifikačný orgán“). Certifikácia SMBP nie je osvedčením o bezpečnosti alebo vhodnosti výrobkov organizácie pre potravinársky reťazec. Norma ISO 22000 však vyžaduje, aby organizácia svojím systémom manažérstva spĺňala všetky príslušné požiadavky noriem a zákonov týkajúcich sa bezpečnosti potravín. Ostatní používatelia SMBP môžu používať koncept a požiadavky tejto technickej špecifikácie po ich nevyhnutnej úprave. |
Preview: | Náhľad normy (PDF) |