STN EN ISO 22184
Označenie: | STN EN ISO 22184 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 36 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 17,20€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
15,48€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 17,20€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 22,36€ |
Slovenský názov: | Mlieko a mliečne výrobky. Stanovenie obsahu cukru. Vysokoúčinná aniónovýmenná chromatografia s pulznou amperometrickou detekčnou metódou (HPAEC-PAD) (ISO 22184: 2021) |
Anglický názov: | Milk and milk products - Determination of the sugar contents - High performance anion exchange chromatography with pulsed amperometric detection method (HPAEC-PAD) (ISO 22184:2021) |
Dátum vydania: | 01. 06. 2021 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.100.01 |
Triediaci znak: | 57 0544 |
Úroveň zapracovania: | idt EN ISO 22184:2021, idt ISO 22184:2021 |
Vestník: | 05/21 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This International Standard describes the quantitative liquid chromatographic determination of specific sugars (galactose, glucose, fructose, sucrose, lactose, and maltose) in various milk and milk products, applying arabinose or fucose as internal standards. The method is applicable for the following different dairy matrices: milk, milk powder, chees, whey powder, infant formula, dessert and yogurt. Soy containing dairy products are excluded. The determination of the lactose content in low lactose milk products is excluded. A sophisticated high performance anion exchange chromatographic method in combination with pulsed amperometric detection (HPAEC-AD) is applied. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |