Official website

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

This page is secured

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Home
  2. STN EN ISO 4833-1/Zmena A1

STN EN ISO 4833-1/Zmena A1

Back

Electronic version (pdc file)

Add to Cart
Name: STN EN ISO 4833-1/Zmena A1
Validity: Valid
Number of pages: 12
Language:
EN
Paper: 9,70€
Electronic version a) Only read (without ability to print and copy) 8,73€
b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 9,70€
c) With ability to print and copy (printscreen) 12,61€
Slovak title Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov. Časť 1: Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula. Zmena A1: Objasnenie rozsahu pôsobnosti (ISO 4833-1: 2013/Amd 1: 2022)
English title Microbiology of food chain. Horizontal method for the enumeration of microorganisms. Part 1: Colony count at 30 degrees C by the pour plate technique
Release Date: 01. 05. 2022
Date of withdrawal:
ICS: 07.100.30
Sorting character/National clasification code 56 0083
Level of incorporation: idt ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022, idt EN ISO 4833-1:2013/A1:2022
Official Journal 04/22
Amendments
Replaced by:
Repleces:
Note in Official Journal:
Subject of the standard: Táto časť normy ISO 4833 špecifikuje horizontálnu metódu na stanovenie počtu mikroorganizmov, ktoré sú schopné rásť a tvoriť kolónie v tuhom kultivačnom médiu po aeróbnej inkubácii pri 30 °C. Táto metóda je použiteľná na: a) výrobky určené na výživu ľudí alebo kŕmenie zvierat; b)vzorky z prostredia výroby potravín a krmív, a z prostredia, kde sa manipuluje s potravinami. Táto časť ISO 4833 je použiteľná na: 1.-výrobky, pri ktorých sa vyžaduje spoľahlivé stanovenie počtu, keď je špecifikovaný nízky detekčný limit (menej ako 102?g–1 alebo 102?ml–1 pri tekutých výrobkoch a menej ako 103?g–1 pri tuhých výrobkoch); 2.-výrobky, v ktorých sa očakáva prítomnosť organizmov tvoriacich plazivé kolónie, ktoré zatienia kolónie iných organizmov, napr. mlieko a mliečne výrobky pravdepodobne obsahujúce Bacillus sp. tvoriace plazivé kolónie. Použiteľnosť tejto časti ISO 4833 na skúšanie určitých fermentovaných potravín a krmív je obmedzená a môže byť vhodnejšie použiť iné médiá alebo kultivačné podmienky.
Preview: Náhľad normy (PDF)