STN EN ISO 4833-1/Zmena A1
Označenie: | STN EN ISO 4833-1/Zmena A1 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 12 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 9,70€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
8,73€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 9,70€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 12,61€ |
Slovenský názov: | Mikrobiológia potravinárskeho reťazca. Horizontálna metóda na stanovenie počtu mikroorganizmov. Časť 1: Metóda počítania kolónií kultivovaných pri 30 °C zalievaním inokula. Zmena A1: Objasnenie rozsahu pôsobnosti (ISO 4833-1: 2013/Amd 1: 2022) |
Anglický názov: | Microbiology of food chain. Horizontal method for the enumeration of microorganisms. Part 1: Colony count at 30 degrees C by the pour plate technique |
Dátum vydania: | 01. 05. 2022 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 07.100.30 |
Triediaci znak: | 56 0083 |
Úroveň zapracovania: | idt ISO 4833-1:2013/Amd 1:2022, idt EN ISO 4833-1:2013/A1:2022 |
Vestník: | 04/22 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | Táto časť normy ISO 4833 špecifikuje horizontálnu metódu na stanovenie počtu mikroorganizmov, ktoré sú schopné rásť a tvoriť kolónie v tuhom kultivačnom médiu po aeróbnej inkubácii pri 30 °C. Táto metóda je použiteľná na: a) výrobky určené na výživu ľudí alebo kŕmenie zvierat; b)vzorky z prostredia výroby potravín a krmív, a z prostredia, kde sa manipuluje s potravinami. Táto časť ISO 4833 je použiteľná na: 1.-výrobky, pri ktorých sa vyžaduje spoľahlivé stanovenie počtu, keď je špecifikovaný nízky detekčný limit (menej ako 102?g–1 alebo 102?ml–1 pri tekutých výrobkoch a menej ako 103?g–1 pri tuhých výrobkoch); 2.-výrobky, v ktorých sa očakáva prítomnosť organizmov tvoriacich plazivé kolónie, ktoré zatienia kolónie iných organizmov, napr. mlieko a mliečne výrobky pravdepodobne obsahujúce Bacillus sp. tvoriace plazivé kolónie. Použiteľnosť tejto časti ISO 4833 na skúšanie určitých fermentovaných potravín a krmív je obmedzená a môže byť vhodnejšie použiť iné médiá alebo kultivačné podmienky. |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |