Official website

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

This page is secured

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Home
  2. STN ISO 4866

STN ISO 4866

Back

Electronic version (pdc file)

Add to Cart
Name: STN ISO 4866
Validity: Valid
Number of pages: 48
Language:
SK
Paper: 18,90€
Electronic version a) Only read (without ability to print and copy) 17,01€
b) Without ability to print, with ability to copy (printscreen) 18,90€
c) With ability to print and copy (printscreen) 24,57€
Slovak title Mechanické kmitanie a otrasy. Kmitanie tuhých konštrukcií. Pokyny na meranie kmitania a hodnotenie jeho vplyvov na konštrukcie
English title Mechanical vibration and shock. Vibration of fixed structures. Guidelines for the measurement of vibrations and evaluation of their effects on structures
Release Date: 01. 12. 2023
Date of withdrawal:
ICS: 17.160, 91.120.25
Sorting character/National clasification code 01 1429
Level of incorporation: idt ISO 4866:2010
Official Journal 11/23
Amendments
Replaced by:
Repleces:
Note in Official Journal:
Subject of the standard: Táto medzinárodná norma stanovuje zásady pre vykonávanie merania kmitania a spracovania nameraných údajov (dát) s ohľadom na hodnotenie vplyvov kmitania na konštrukcie. Nepokrýva zdroj budenia okrem prípadov, keď zdroj určuje dynamický rozsah, frekvenciu alebo ďalšie relevantné parametre. Vyhodnotenie vplyvov kmitania na konštrukcie sa primárne získava z ozvy konštrukcie s využitím vhodných analytických metód, pomocou ktorých sa môže definovať frekvencia, čas trvania a amplitúda. Norma sa zaoberá iba meraním štruktúrneho kmitania a vylučuje meranie akustického tlaku šíriaceho sa vzduchom a iných tlakových fluktuácií, hoci sa ozva na takéto budenie berie do úvahy. Norma platí pre všetky stavebné konštrukcie postavené nad alebo pod povrchom zeme. Takéto konštrukcie sú používané alebo udržiavané a zahŕňajú budovy, stavby s archeologickou a historickou hodnotou (kultúrne dedičstvo), mosty a tunely, sústavy zariadení inštalované pre plyn a kvapaliny, vrátane potrubia, zemné a pevné námorné konštrukcie.
Preview: Náhľad normy (PDF)