STN EN ISO 11816-2
Označenie: | STN EN ISO 11816-2 |
Platnosť: | Platná |
Počet strán: | 28 |
Jazyk: |
EN
|
Listinná verzia: | 14,10€ |
Elektronická verzia: |
a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov:
12,69€ b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€ c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€ |
Slovenský názov: | Mlieko a mliečne výrobky. Stanovenie aktivity alkalickej fosfatázy. Časť 2: Fluorimetrická metóda na syr (ISO 11816-2: 2024) |
Anglický názov: | Milk and milk products - Determination of alkaline phosphatase activity - Part 2: Fluorimetric method for cheese (ISO 11816-2:2024) |
Dátum vydania: | 01. 05. 2024 |
Dátum zrušenia: | |
ICS: | 67.100.30 |
Triediaci znak: | 57 0091 |
Úroveň zapracovania: | idt EN ISO 11816-2:2024, idt ISO 11816-2:2024 |
Vestník: | 04/24 |
Zmeny: | |
Nahradzujúce normy: | |
Nahradené normy: | STN EN ISO 11816-2:2017-03 (57 0091) |
Poznámka vo Vestníku: | |
Predmet normy: | This document specifies a fluorimetric method for the determination of alkaline phosphatase (ALP) (EC 3.1.3.1) activity in cheese. This method is applicable to soft cheeses, semi-hard and hard cheeses provided that the mould is only on the surface of the cheese and not also in the inner part (e.g. blue veined cheeses). For large hard cheeses, specific conditions of sampling apply (see Clause 7). The instrument used for the determination of ALP can read activities in the supernatant up to 7 000 milliunits per litre (mU/kg). |
Náhľad normy: | Náhľad normy (PDF) |