Oficiálna stránka

Doména gov.sk je oficálna

Toto je oficiálna webová stránka orgánu verejnej moci Slovenskej republiky. Oficiálne stránky využívajú najmä doménu gov.sk. Odkazy na jednotlivé webové sídla orgánov verejnej moci nájdete na tomto odkaze.

Táto stránka je zabezpečená

Buďte pozorní a vždy sa uistite, že zdieľate informácie iba cez zabezpečenú webovú stránku verejnej správy SR. Zabezpečená stránka vždy začína https:// pred názvom domény webového sídla.

  1. Domov
  2. STN EN 16923

STN EN 16923

Späť

Listinná forma

Pridať do košíka

Elektronická forma (pdc súbor)

Pridať do košíka
Označenie: STN EN 16923
Platnosť: Platná
Počet strán: 28
Jazyk:
EN
Listinná verzia: 14,10€
Elektronická verzia: a) Bez možnosti tlače, prenosu textu a obrázkov: 12,69€
b) Bez možnosti tlače, s prenosom textu a obrázkov: 14,10€
c) S možnosťou tlače, prenosu textu a obrázkov: 18,33€
Slovenský názov: Potraviny. Stanovenie toxínu T-2 a HT-2 v obilninách a výrobkoch z obilnín pre dojčatá a malé deti po prečistení metódou SPE a HPLC-MS/MS
Anglický názov: Foodstuffs - Determination of T-2 toxin and HT-2 toxin in cereals and cereal products for infants and young children by SPE clean up and HPLC-MS/MS
Dátum vydania: 01. 03. 2023
Dátum zrušenia:
ICS: 67.060, 67.230
Triediaci znak: 56 0526
Úroveň zapracovania: idt EN 16923:2022
Vestník: 02/23
Zmeny:
Nahradzujúce normy:
Nahradené normy: STN EN 16923:2017-12 (56 0526)
Poznámka vo Vestníku:
Predmet normy: This document describes a method for the determination of T-2 toxin and HT-2 toxin in cereals and cereal-based products, e.g. oats, intended for nutrition of infants and young children by high performance liquid chromatography (HPLC) coupled with tandem mass spectrometry (MS/MS) after cleanup by solid phase extraction (SPE) [5]. The method has been validated for HT-2 toxin in oat flour at levels of 9,3 µg/kg and 28,1 µg/kg, oat flakes at levels of 16,5 µg/kg and 21,4 µg/kg, and breakfast cereals (containing oat flakes) at a level of 8,1 µg/kg and for T-2 toxin in oat flour at levels of 4,4 µg/kg and 8,3 µg/kg, oat flakes at levels of 4,9 µg/kg and 6,6 µg/kg and breakfast cereals (containing oat flakes) at a level of 3,5 µg/kg. Laboratory experiences [6] have shown that the method is also applicable to highly swelling materials (dry cereal-based porridges and modified starches), but these were not examined in the method validation study. Details are outlined in 7.3.
Náhľad normy: Náhľad normy (PDF)